Lesgeven op uw bedrijf

Bedrijven kunnen tegenwoordig helaas te maken krijgen met geweld en agressie. Het is daarom van groot belang dat werknemers zich veilig voelen op de werkvloer en weten hoe zij moeten handelen in bepaalde situaties. Een effectieve manier om dit te bereiken is door middel van het geven van trainingen op het bedrijf zelf.

Tijdens deze trainingen wordt er aandacht besteed aan verschillende aspecten van geweld en agressie op de werkvloer. Zo wordt er geleerd hoe werknemers situaties kunnen de-escaleren en hoe zij kunnen handelen in geval van nood. Ook wordt er aandacht besteed aan het herkennen van bepaalde signalen en het voorkomen van geweldsituaties.

Het geven van deze trainingen kan op maat worden gemaakt voor het specifieke bedrijf en de specifieke werkomgeving. Hierdoor sluiten de trainingen naadloos aan bij de praktijk en kunnen werknemers direct toepassen wat zij hebben geleerd. Daarnaast biedt het geven van de trainingen op het bedrijf zelf een aantal voordelen ten opzichte van het uitbesteden van de trainingen.

Ten eerste is er de mogelijkheid om de trainingen volledig aan te passen aan de specifieke behoeften van het bedrijf. Zo kan er bijvoorbeeld extra aandacht worden besteed aan situaties die specifiek zijn voor de branche of het bedrijf. Ook kan er rekening worden gehouden met de specifieke werkomgeving, zoals de grootte van de ruimtes en de aanwezigheid van bepaalde objecten.

Ten tweede biedt het geven van de trainingen op het bedrijf zelf de mogelijkheid om de werknemers te trainen in hun eigen vertrouwde omgeving. Hierdoor kunnen zij zich beter concentreren op de training en worden zij niet afgeleid door zaken buiten de training om. Bovendien kunnen de werknemers direct de geleerde technieken en vaardigheden toepassen in de werkomgeving.

Tot slot kan het geven van de trainingen op het bedrijf zelf ook kostenbesparend zijn. Er hoeft namelijk geen externe locatie te worden gehuurd en er zijn geen kosten verbonden aan het vervoer van de werknemers.

Kortom, het geven van trainingen op het bedrijf zelf is een effectieve en efficiƫnte manier om werknemers te trainen in het omgaan met geweld en agressie op de werkvloer. Door de trainingen op maat te maken voor het bedrijf en de werkomgeving, kunnen werknemers direct toepassen wat zij hebben geleerd en voelen zij zich veiliger en zelfverzekerder op de werkvloer.

× Hoe kan ik je helpen?